Breuken Duiken

Speel ook:

Stap bij het spel Breuken Duiken in je onderzeeër en duik diep de oceaan in. Op het strand gaan er veel verhalen rond over deze breuken oceaan, er wordt namelijk verteld dat er veel waardevolle schatten te vinden zijn. Er is wel een klein probleem, de oceaan is gevuld met allerlei lastige breuksommen. Ga op avontuur met de onderzeeër en los alle breuken op om de schatten te vinden.

Wanneer je het spel begint heb je eerst de mogelijkheid om te kiezen welke breuken je wilt oefenen. Je kan uit verschillende soorten kiezen zoals: breuken vereenvoudigen, breuken gelijknamig maken, breuken optellen, breuken aftellen, breuken vermenigvuldigen en breuken delen. Als je een som hebt gekozen en een level hebt aangetikt kan je naar het selectiescherm. In dit scherm kan je een onderzeeër kiezen en andere onderzeeërs kopen als je genoeg munten verzameld hebt.

Als je eenmaal diep in de oceaan bent is het de bedoeling om bubbels met cijfers erin te verzamelen. Als je genoeg bubbels verzameld hebt krijg je een volledige breuken opgave die opgelost moet worden. Bereken de breuk en pak de bubbels die samen het antwoord vormen. Als je 8 vragen goed hebt beantwoord heb je het level gehaald. Als je een breuk verkeerd beantwoord verlies je levens, maar er zijn ook andere manieren om levens te verliezen. Er zijn namelijk gevaarlijke vissen die je graag willen tegenhouden. Probeer deze vissen te ontwijken en goede antwoorden te geven zodat je niet afgaat.

In dit spel kan je ook munten verzamelen die je nodig hebt om betere onderzeeërs te kopen. Deze munten kan je krijgen in bubbels of in zeldzame schatten die op de zeebodem liggen. Veel duik en rekenplezier!