Wilson's Breuken

Speel ook:

Duik diep in de zee en ga op een reken avontuur met Wilson de schildpad! Wilson de schildpad heeft je hulp nodig om dat de oceaan vol zit met gekleurde potjes. Dus naast breuken oplossen moet de oceaan ook schoongemaakt worden. Deze potjes hebben allerlei kleuren zoals blauw, groen en rood. Haal alle potjes uit de oceaan door 3 dezelfde kleuren te combineren. Schiet dus een rood potje op 2 andere rode potjes zodat ze verdwijnen. In dit spel kan je samen met Wilson delen met 4 soorten oefeningen: breuken vereenvoudigen, noemers gelijkwaardig maken, breuken optellen en breuken aftrekken.

Als je het spel begint moet je eerst een van de oefeningen kiezen, als je een onderwerp kiest krijg je uitleg en kan je beginnen met level 1. Wanneer je het level begint moet je eerst een breuk oplossen. Als de breuk correct is mag je met 3 potjes schieten. Bij elke beurt en 3 foute antwoorden krijg je er een laag bij. Het doel is om alle breuken correct te beantwoorden en alle potjes weg te schieten. Als je te veel lagen hebt en de potjes niet meer in het vierkant passen ben je af en moet je opnieuw beginnen.

Als alle potjes weg zijn is de ster vol en ga je door naar het volgende level. Hoe verder je komt hoe moeilijker de breuken de worden en hoe moeilijker het is om de ster te vullen. Ook komt er bij elk level een potje bij met een nieuwe kleur. Door de nieuwe kleuren wordt het lastiger om alle potjes weg te krijgen. Het hoogste level wat je kunt halen is 5 en je kunt in totaal 5 verschillende kleuren krijgen. Voor elk level dat je haalt krijg je een trofee. Als je bij elke breuk 5 trofeeën gehaald hebt, heb je het spel uitgespeeld.

Reken erop los en maak samen met Wilson de schildpad de oceaan schoon!